MENÜMÜZ
Mekanımızda misafirimiz olarak; damak tadınıza uygun etlerimizden yiyebilir veya kebap, lahmacun, güveç, beyti gibi alternatifleri de masanıza sipariş edebilirsiniz. Firmamız Kebap, Lahmacun, Yemek Çeşitleri, Pide, Beyti, Güveç, Tatlı, Salata vb. ile ilgili geniş ve leziz bir menü sunmaktan gurur duymaktadır.
ADANA KEBAP
DOMATESLİ KEBAP
Domatesli kebap, domates her yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanına közlenerek verildiği zaman çok güzel bir çeşit olduğu gibi, urfa bölgesinde domatesli kebap çok fazla insan tarafından yenilmeye başlayınca aşçılar tarafından sıklıkla yapılan bir yemek olmuştur.
ZIRH KEBABI
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim biçimleri ve işinde ustalığa sahip kişilerce yapılması da ciddi değişiklikler katmaktadır. Kalori açısından diğer et türlerinde olduğu gibi yüksek kalori değerine sahiptir. Fakat içerisine az miktarda yağ eklenmesi ile kalori değeri daha alt seviyeye çekilebilmektedir. Özellikle yaz aylarında mangal partilerinde çoğunlukla tercih edilebilen bir kebap türüdür. Özellikle etle beslenen bireylerce sıklıkla tercih edilmektedir. Misafirlere de güzel bir ikram olarak sunulabilmektedir. Bol acılı seven kişilerce içeriği de acılı olarak oluşturulabilmektedir. Özellikle Adana yöresinde acılı şalgam ile uyumlu bi biçimde tüketilmektedir. Ekmek arasına sarılıp yendiği için tek başına gayet doyurucu bir lezzettir.
TAVA KEBABI
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kolay yapılabilmektedir. Misafirleriniz geleceği zaman mutfağınızda çeşit olmasını istiyorsanız, o zaman tava kebabının yanına pilav, soğan salatası ile servis edileceği gibi ekmek olarak da lavaş ekmek yanında verilince daha lezzetli olacaktır.
Çöp Şiş Kebap
Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye,Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. protein değeri oldukça yüksek olan bu geleneksel kebap bir porsiyon yaklaşık 300 gr dır. çöp şişin birden fazla çeşitleri vardır tavuk kuşbaşı ile yapılır dana, kuzu kuş başı ile yapılır. Dana kıyma veya kuzu kıyma ilde yapıla bilir. Çöp şiş kebap lokanta ve restoranlarda tercih edildiği kadar günümüzde ev hanımlarının da misafirlerine zevkle sunum edecekleri bir yemek çeşididir. Dünya mutfağında hak ettiği değeri göremese de Türkiye mutfağı kebap konusunda ilk sırada olan bir ülkedir. Kebap çeşitleri gönünden oldukça zengindir. Çöp şiş kebap Türkiye'de tüketilen kebap çeşitlerinden sadece biridir.
ACILI KEBAP
Acılı kebap, Adana'ya özgü çok meşhur bir kebaptır. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kebap çeşididir. Vitamin ve mineral deposudur. Büyüklerin ve acı seven çocukların çok sevdiği bir yemektir. Acılı Adana kebabının etleri zırh adı verilen, satıra benzer bir bıçakla kıyılarak kesiliyor. İnce ince kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Acılı Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özelliği kullanılan ettir. Et doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölgedeki yaylalarda yetiştiriliyor ve erkek koyunlardan elde edilmiş olması özelliklerinden biridir. Üretim tekniği ve ustalık da çok önemlidir. Bu teknik Acılı Adana kebabına önemli bir ölçüde farklılık ve lezzet katıyor. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler kırmızı pul biber, acı biber kuyruk yağı sayesinde çok güzel bir lezzet oluyor. Adana kebabının servisini yapacağınız zaman yeşillik, sumaklı soğan salatayla yapılmalıdır. Çünkü acılı Adana kebabının yanına çok yakışıyor. Acılı Adana kebabı kesinlikle dana eti ile yapılmıyor. Sadece kuzu eti ve kuyruk yağı ile yapılır. İçine de pul biber, acı biber ve tuz ilave edilir. Mevsiminde pul biber elde edilirse ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak kullanılırsa daha güzel olur. Taze biber ile yaparsanız biberleri minik küpler halinde doğranıp ekleyin. Bunların dışında hiçbir yeşillik ve baharat konulmaz. Bu acılı kebap Adana dışında pilav üstü de olarak servis yapılır. Ama Adanalılar tarafından bu şekilde yenmez.
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mükemmel lezzet, kısa zamanda tüm ülkede yapılmaya başlanmış ve insanlar tarafından benimsenmiştir. Urfa kebabın dışarıdan yenildiğinde çok pahalı olduğunu biliriz. Özelikle bir ailenin Urfa kebap yemesi için baya bir kesenin ağzını açmak gerekir. Daha çok son zamanlarda etin pahalanması nedeni ile bu yemeklerin fiyatı da oldukça şişirilmiştir. Oldukça yaygın olarak tüketilen Urfa kebabını bu nedenlerde sizlerde dışarıda yapılanlardan çok daha lezzetli bir biçimde evlerinizde yapabilirsiniz. Sadece Urfa kebabı için gerekli olan malzemeleri hazırlayarak bu muhteşem yemeği ailenize yaparak güzel bir sofra kurabilirsiniz. Bunun için önceden belirtmek isterim ki Urfa kebabı için kullanacağınız kıymanın orta yağlı olması şarttır. Eğer isterseniz yağsı bir kıyma içerisine 100 gram kadar kuyruk yağı ekleyerek çok daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Kesintisiz tüm düğün,nişan,şirket ve bireysel yemek organizasyonlarında hiç çekinmeden tavsiye edebileceğim bir Şirket ve Yıllardır bu işte pişip şimdide sizin için yemeklerini pişiren bir ustamız olduğuna garanti verebilirim...
YanıtlaSilBazen iş yerimizden çıkıp akşam osmanbey caddesinde yürürken eskiden Çimen kebabın olduğu yerden geçiyordum.Baktım isim falan değişmiş,yerine Mizbah Usta diye bi adam açmış kebap salonunu.Rastgele girdim içeriye,güleryüzlü ve oldukça şirin kardeşlerimizin olduğu ve inanın bana müşterisinin evinde gibi hissettiği,siirt li gönül dostları hepsi...Tavsiye derseniz bence önce yemeklerinin tadına bir bakın derim.
YanıtlaSilMerhaba Mizbah Ustam.Ne desem bilmiyorum,ilk girdiğimde yoğunluktan sadece siparişimi alıp öylesine işinizin başına geçtiniz.Ama son noktayıda koydunuz hani.O tatlıyı ikram ederken "kardeşim kusurumuza bakmayın yoğunluktan ilgilenemedik,bi emriniz varmı?"dediğiniz anda ben tüm fikrimi değiştirdim.Bence siz gerçekten işini iyi yapan birisiniz.
YanıtlaSiloff be güzel görünüyor
YanıtlaSilHelen hanım bekleriz yerimize.
Sil